4 dingen die je wel en niet moet doen met bruidsmake-up

Bruidsmake-up

Bij een trouwdag komt meer kijken dan alleen het zoeken naar schitterende bruidsmode nabij Hengelo. Denk bijvoorbeeld aan een locatie, catering, uitnodigingen en ga zo maar door. Daarbij mag ook niet bruidsmake-up vergeten worden. Naast je trouwjurk uit Apeldoorn en kapsel moet ook dit er natuurlijk schitterend uitzien. Vind je het lastig om te bepalen welke kant je op moet? Wij hebben de beste do’s en don’ts voor je op een rij gezet. Benieuwd? Lees dan gauw verder en ontdek onze beste tips!

Wat moet je wel doen?

Veel oefenen

Het is wellicht een beetje gek om je make-up te oefenen, maar met bruidsmake-up moet je dit zeker doen. Je wilt op jullie bijzondere dag namelijk niet rondlopen met iets wat je totaal niet mooi vindt. Begin daarom op tijd met oefenen, zodat je voldoende tijd hebt om tot een mooi resultaat te komen. Probeer tijdens deze oefensessies ook zeker verschillende looks uit.

Ga op zoek naar voorbeelden

Het is ontzettend slim om vooraf even rond te kijken op sites als Pinterest en al het een en ander aan inspiratie op te doen. Laat je favoriete looks ook zeker vast zien aan je visagist en bespreek goed welke kant je graag op wilt. Zo kan hij of zij zich ook al enigszins voorbereiden. Wat vaak ook slim is, is om tips te vragen tijdens het passen. De experts in een bruidswinkel zoals 2ImpressU hebben vaak een goede kijk op wat mooi is bij jouw bruidsjurk.

Wimpers

Voor een prachtige oogopslag kun je er voor kiezen om wimperextensions te laten zetten. Zo heb je geen gedoe met mascara of wimperstrips en zijn lange, zwarte en gekrulde wimpers in ieder geval gegarandeerd!

Draag make-up die bij je past

Vaak krijgen vrouwen het idee dat ze met hun bruidsmake-up ineens een stapje verder moeten gaan dan normaal. Dit is niet het geval. Draag je praktisch nooit make-up? Houd het op jullie trouwdag dan ook gewoon lekker natural. Je wilt immers nog steeds op jezelf lijken,

Wat moet je absoluut niet doen?

Hals vergeten

Gebruik je foundation? Vergeet dan niet je hals mee te nemen. Anders loop je het risico dat de kleur van je gezicht afwijkt van je hals. En dat is niet zo mooi op de foto’s natuurlijk.

Opmaken met je trouwjurk aan

Het is een beetje voor de hand liggend, maar we noemen het toch maar. Breng nooit je make-up aan terwijl je je trouwjurk aan hebt. Je wilt de rest van de dag namelijk niet rondlopen met vlekken, hoe klein ook.

Haasten

Zorg dat je op tijd begint met je make-up op jullie grote dag. Te laat beginnen zorgt ervoor dat zowel jij als de visagist gaan stressen. Hierdoor voelt de visagist zich misschien ook gehaast wat kan zorgen voor een minder mooi resultaat.

Zwaar aanbrengen voor de foto’s

Er wordt wel eens gezegd dat het beter is om de make-up zwaar aan te brengen, zodat het goed zichtbaar is op foto’s. Helaas pakt dit meestal niet goed uit en worden zelfs je foto’s niet mooi. Doe dit dus vooral niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *