Dierenprint tassen maar dan verantwoord: het kan

dierenprint tassen

Bont dragen is echt niet meer van deze tijd. Duurzame materialen zijn bovendien veel beter voor de wereld. Maar toch zijn dierenprint tassen ook nog steeds heel gaaf. Wil jij ook graag een tas met een toffe dierenprint maar wil je niet bijdragen aan jacht of fast fashion? Dan zijn er gelukkig opties.

dierenprint tassen

Populaire dierenprints

Er zijn een aantal prints die altijd nog ontzettend populair zijn als het gaat om mode. Een aantal dierenprints die we al decennia elke paar jaar terug in de mode zien komen zijn:

  • zebraprint
  • tijgerprint
  • panterprint
  • dassenprint

Dit is slechts een greep uit de dierenprints die populair zijn en gelukkig zijn er veel duurzame en diervriendelijke opties. Er zijn namelijk manieren om dierenprint na te maken met kunststof en nepbont. Zo loop je er modieus bij maar weet je ondertussen zeker dat er geen dieren geleden hebben voor het maken van jouw tas. Het is bovendien nauwelijks van echt te onderscheiden en kan veel meer hebben dan het echte dierlijke materialen.

Duurzaamheid voorop

Wil je nog een stapje verder gaan in je zoektocht naar duurzame materialen om je kledingkast mee te verrijken? Kies dan voor tassen – of schoenen – die gemaakt zijn van gerecycled leer! Dat is gelukkig steeds populairder aan het worden. Want van een oude leren jas kun je vaak nog een prachtige nieuwe handtas maken. En het is natuurlijk hartstikke zonde om die materialen anders maar weg te gooien. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *