Handige tips bij het kiezen van babykleren.

babykleren jongen

Of je nu babykleren jongen of voor je meisje kopen wilt, het moet goed zijn. Heerlijk draagbaar voor je kindje en praktisch voor jou als mama. Naast die twee belangrijke factoren is het ook altijd leuk dat je kindje er tof uit ziet. Want zo zoet en lief je baby eruit ziet, zo zoet en lief mag zijn of haar outfit zijn. En zo ondeugend en ondernemend als ze aan het einde van hun baby tijd zijn, zo eigenwijs mag hun kleding dan ook wel zijn. Outfits voor baby’s zijn er in alle vormen, kleuren en prints. Het enige wat jij hoeft te doen als mama, is kiezen. Bij deze vijf tips!

babykleren jongen

1. Kies comfortabel dragende kleding.

Zoek kleding van zachte stoffen. Het is belangrijk dat je kleren koopt zonder capuchon, knoopjes of andere accessoires aan de achterzijde van de kleding. Dit ligt namelijk echt niet comfortabel voor je kleine schat die nog niet zitten kan. Voor grotere kindjes kan je daar makkelijker mee worden.

2. Kies praktische kleding.

Zoek kleding met drukknoopjes. Drukknoopjes zijn fantastisch voor elke mama! Het aankleden en verschonen zal stukken makkelijker gaan voor zowel jou als je kleine oogappeltje. Een boxpakje is fantastisch, mits er drukknoopjes aan de onderzijde bevestigd zitten.

Voor de eerste maanden zijn overslagrompers een uitkomst!

3. Koop de juiste maatjes.

Je wilt natuurlijk genoeg babykleren voor je jongen of meisje kopen, maar koop vooral niet teveel van de kleine maatjes. Het is handig om het één en ander te hebben liggen, maar vergeet niet dat je vaak ook veel krijgt in de kraamtijd. Je kindje is namelijk zo snel weer uit de kleine maatjes. Vanaf maat 62 gaat kleding wat langer mee en kan je dus weer voor wat meer of duurzamere kleding gaan. Een leidraad voor het maatje dat je kind draagt, is zijn of haar lichaamslengte.

4. Zorg voor een goede basis.

Kies rompers in effen kleuren. Drukke printjes kunnen doorschijnen door de kleding heen.

5. Maak al dat liefs compleet met bijpassende accessoires.

Zoek sokjes, mutsjes (maximaal drie, meer is echt niet nodig), slofjes, enzovoorts in bijpassende kleuren om je garderobe compleet te maken. Met schoenen kan je het best wachten tot je kindje lopen kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *