Rugbyshirts ook nu nog steeds iconisch in de mode scene

Een zogenaamd rugbyshirt is eigenlijk een polo shirt met lange mouwen. Heerlijk om casual te dragen tijdens de wat frissere dagen en bovendien prima te combineren met een sportieve look. De shirts worden dan ook vaak gedragen door echte polo liefhebbers. Er is inmiddels een zeer ruime keuze in diverse rugbyshirts. Zo zijn ze lang niet allemaal meer fel gekleurd en gestreept maar zijn er ook uni kleurige shirts in traditionele herfstkleuren. Een ideale uitbreiding voor je garderobe.

Voor dames en heren

Rugbyshirts zijn unisex te dragen. Dat wil zeggen dat zowel mannen als vrouwen graag zo’n polo shirt met lange mouwen dragen en dat ze zeker niet alleen zijn voorbehouden aan mannen die toch eerder met een stoere sport als rugby in verband worden gebracht. Ook voor dames zijn er veel leuke poloshirts met lange mouwen verkrijgbaar. Bekende merken die inmiddels niet meer zijn weg te denken zijn onder andere Tommy Hilfiger, Gant en HV society.

Hoe het rugbyshirt ooit ontstond

Het rugbyshirt als casual mode onderdeel kennen we sinds de jaren 50. Destijds werd de kleding geïnspireerd op een sportcompetitie van de acht meest prestigieuze Amerikaanse universiteiten als Harvard, Princeton en Yale. Deze elitaire studenten droegen destijds witte kragen, gebreide truien en shirts met grote emblemen. Ook nu zien we deze onderdelen nog vaak terugkomen in het polo shirt met lange mouwen. Witte kragen, korte knopenlijsten en horizontale strepen met op de borst een logo zijn het kenmerk van rugbyshirts.

Sportief en toch gekleed

Een polo shirt met lange mouwen mag eigenlijk niet ontbreken in je kledingkast. Het is een uiterst comfortabel shirt voor de wat koudere dagen en naast de sportieve look ziet het geheel er toch gekleed uit. Te dragen op een jeans of een Chino broek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *