Tips bij het vinden van de perfecte bikini

De zomer komt er weer bijna aan en het is dus weer tijd voor een nieuwe bikini. Voor de een is dit een leuke bezigheid, voor de ander een ware nachtmerrie. Want hoe kies je de juiste bikini voor jouw lichaam? Wij geven je hieronder een paar handige tips!

Neem de tijd

Soms loop je de eerste winkel in en is het meteen raak. Andere keren loop je alle winkels af en heb je geen leuke en goede bikini gezien. Neem daarom de tijd bij het winkelen en stel het niet uit tot het al zomer is. De mooiste bikini’s zijn dan al lang uitverkocht. Nog een tip: ga shoppen als het rustig is, dus niet in het weekend. Maar gewoon een keer doordeweeks.

Probeer verschillende pasvormen en stijlen

Focus je niet op één bikini of badpak, omdat je die bij je beste vriendin zo mooi vond staan. Het gaat erom of het bij jouw lichaam past. Er bestaan zoveel soorten bikini’s. Denk bijvoorbeeld aan een strapless bikini, bandeau bikini, triangel bikini en ga zo maar door. Ook badpakken zijn nu helemaal in. Dus stap uit je comfort zone en probeer allerlei pasvormen en stijlen. Nog een tip: Let niet op de maat. Bikini’s vallen per merk anders en soms heb je dus een maatje groter of kleiner nodig. Het gaat erom dat je bikini goed aansluit en lekker zit. De naden van een bikini mogen niet in je huis snijden, maar ook niet lubberen langs je lichaam. Ook is het belangrijk dat in je badkleding je goed kan bewegen. Tijdens het zwemmen mag er niks uit vallen of verschuiven.