Wat is eerlijke handel?

Als je denkt aan een katoenen hoed dames dan sta je er niet altijd bij stil hoe deze wordt gemaakt. Je kunt wel raden dat de hoed van katoen is gemaakt, maar je weet niet precies hoe het proces eruitziet. Wij hebben hier dus wel onderzoek naar gedaan en het blijkt dat de katoenen hoed dames niet helemaal eerlijk wordt gemaakt. In deze maatschappij gaat het er ook om dat de producten op een eerlijke manier worden gemaakt. Dit houdt bijvoorbeeld in dat het productie proces ook geld in het laatje brengt van de arbeiders die intensief bezig zijn met het produceren.

Productie proces kost meer geld

Het hebben van een eerlijk productie proces kost veel meer geld dan als dat niet het geval is. Je hebt dus ook bedrijven die zich hier helemaal niet druk om maken. Zij willen gewoon zoveel mogelijk geld verdienen. Je kunt dus ook verwachten dat dit de houding is van de eigenaar van de katoenen hoed dames. Hij zal niet snel een keuze maken die goed is voor de arbeiders die de hoeden maken. Wij willen wel dat er mensen zijn die met ons aan de slag gaan om dit aan het licht te brengen.

Nieuwe maatregeling voor productie

Er is al tijdje een strijd gaande om het proces van de katoenen hoed dames te verbeteren voor de arbeiders. Zij zijn er namelijk helemaal klaar mee. Zij willen gewoon dat er werk wordt geleverd en dat er op die manier gewoon meer mensen met ons aan de slag kunnen gaan om dit gedaan te krijgen. Het is niet eerlijk en wij willen wel dat als wij een product kopen zoals de katoenen hoed dames dit dan ook bijdraagt aan een betere wereld. De wereld beter make begint bij jezelf zeggen ze altijd, dus vandaar dat wij deze strijd door blijven voeren voor eerlijke lonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *